Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Urnengraven 

Met de toenemende populariteit van cremeren is ook het aantal gedenkmogelijkheden enorm gegroeid. Steeds minder wordt er gekozen voor (naamloos) verstrooien. Tegenwoordig wil men een gedenkplek hebben om naar terug te keren. Dat kan een urnengraf of een urnenmuur zijn. In beide gevallen is het mogelijk een persoonlijke invulling te geven aan een persoonlijke gedenkplek.

Bij een urnengraf kan dat een urnament (gedenksteen met naamplaat) zijn. Een urnenmuur biedt plaats aan de (sier)urn en een ruimte voor een naamplaat. Urnengraven worden steeds meer toegepast door het makkelijker bijplaatsen van urnen. In een urnengraf heeft u de mogelijkheid van plaatsing van max 4 sierurnen of 4 asbussen. Iemand die te maken krijgt met een verlies van een dierbare wil zijn gevoelens vastleggen in een blijvende herinnering. Een urnengraf is een mooie tastbare herinnering die bijdraagt aan een persoonlijke gedenkplek.

Nog steeds is het gebruik van natuursteen een van de meest gangbare manieren om een dierbare te gedenken. Natuursteen is duurzaam en heeft een waardige en tijdloze uitstraling. Bovendien is natuursteen bij uitstek geschikt om uw persoonlijke wensen te vertalen in een gedenkteken van eigen ontwerp. Natuursteen is verder erg goed bestand tegen verschillende weersinvloeden.

 

Een persoonelijke invulling

Steeds vaker willen mensen hun eigen ontwerp verwerken in de gedenksteen. Er wordt in troostrijke teksten gerefereerd aan diens leven, levensovertuiging of karakter. Ook qua tekst en belettering zijn er legio mogelijkheden. Ze kunnen op drie manieren worden aangebracht:

  • verheven, waarbij de steen rondom de letters wordt weggehakt of weggestraald;
  • verdiept, waarbij de letter juist in de steen wordt gehakt;
  • ingestraald met behulp van computertechniek. 


Loop eens binnen bij een natuursteenvakbedrijf, zij kunnen u goed adviseren en bijstaan in het nemen van de juiste keuzes. Zij zijn ook goed op de hoogte van de lokale eisen bij en op de begraafparken. 

Wij houden u graag op de hoogte

Als u dat wilt sturen wij u het laatste nieuws en publicaties per e-mail.