Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Urnen Graven

Een urnen graf kan na het cremeren één van de asbestemmingen zijn. Met de toenemende populariteit van cremeren is ook het aantal urnen graven aan het groeien maar niet alle begraafparken en begraafplaatsen bieden hier ruimte voor. Op deze site heeft kunt u zoeken naar de mogelijkheden van uw begraafplaats. Op dit moment is het nog niet geheel volledig. Er wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling hiervan.

Steeds minder wordt er gekozen voor (naamloos) verstrooien. Tegenwoordig wil men een gedenkplek hebben om naar terug te keren; een urnen graf kan dan een mogelijkheid zijn. Hiermee is het mogelijk een eigen invulling te geven aan een persoonlijke gedenkplek. Bij een urnen graf kan dat bijvoorbeeld een urnament (gedenksteen met naamplaat) zijn. Urnen graven worden steeds meer toegepast door de mogelijkheid van makkelijker bijplaatsing van urnen. En in een urnen graf heeft u de mogelijkheid van plaatsing van max 4 sierurnen of 4 asbussen. Iemand die te maken krijgt met een verlies van een dierbare wil zijn gevoelens vastleggen in een blijvende herinnering. Een urnen graf is een mooie tastbare herinnering die bijdraagt aan een persoonlijke gedenkplek.

Advies natuursteenvakbedrijf

Laat u deskundig adviseren door uw Natuursteenvakbedrijf bij u in de omgeving. Zij zullen u graag alle mogelijkheden uitleggen zodat u de juiste keuzes kunt maken. Het zelf vooraf inregelen van uw wensen helpt de nabestaanden ook om het verdriet goed te verwerken. Kies voor een Natuursteenvakbedrijf met een Garantie van de Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven. 

Wij houden u graag op de hoogte

Als u dat wilt sturen wij u het laatste nieuws en publicaties per e-mail.