Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Gedenksieraden 

De manier om een overledene te gedenken is voor iedereen verschillend. Daarom zijn er vele mogelijkheden van gedenksieraden en gedenkobjecten. Op deze pagina leest u daar meer over. Natuurlijk kan men ook zelf een gedenkobject creëren.

Gedenksieraad

Een gedenksieraad is een tastbare herinnering. Het is een sieraad van edelmetaal of natuursteen met een kleine hoeveelheid as van de overledene erin. Het is een sieraad om te dragen, weg te geven of om neer te zetten.

Troostkado

Het troostkado is een sieraad dat als herinnering aan een overledene gedragen kan worden. De sieraden zijn er in diverse uitvoeringen. Ook kan men een rozenkrans of een kruisje (zoals vroeger veel gedragen werd) bestellen.

Tranenzakje

Het tranenzakje is een zakje met een fluwelen onderkant, gevuld met glazen steentjes. Het symboliseert de zorgen en de daarbij behorende tranen. Wie het tranenzakje aan iemand schenkt, geeft aan dat de ander altijd zijn of haar tranen met hem mag delen. 

Foto in kristal

Met behulp van laserapparatuur kan een foto of tekst in kristal worden gebrand. Zo ontstaat een mooi object als herinnering aan de dierbare. Deze kristalobjecten kunnen in verschillende vormen worden vervaardigd.

Asrelikwie

Een asrelikwie is een sieraad waarin een beetje as van de overledene bewaard kan worden.

As in glas

In een klein glazen buisje wordt wat as gedaan en aan beide kanten dicht gesmolten zodat het hermetisch is afgesloten. Door het dichtsmelten van het buisje wordt de as voor de eeuwigheid bewaard. Dit buisje wordt in een sieraad verwerkt maar het glazen buisje met de as blijft zichtbaar. Het buisje kan verwerkt worden in een ring, broche of hanger.

Emotionbeads

Emotionbeads zijn met de hand vervaardigde kralen waarin as van de overledene kan worden verwerkt. Emotionbeads zijn er in alle ontwerpen en kleuren te krijgen en passen op vrijwel ieder bedelsysteem of aan een collier te dragen. Iedere kraal is uniek en wordt geheel naar de wens van de nabestaanden vervaardigd.

Gedenksterretje aan de hemel

Bij een overlijden wordt aan kinderen vaak verteld dat de overledene een sterretje aan de hemel is geworden. Om dit symbool tastbaar te maken is de gedenkster ontworpen. Dit is een RVS ster waar een deel van de as van de overledene in bewaard kan worden. Er kan een tekst of een afbeelding in gemaakt worden met behulp van lasermethode.

Schilderij

Het is mogelijk een schilderij te laten maken waarin de as van de overledene is verwerkt. Het kan een portret zijn maar ook een abstract schilderij. Voor meer informatie kunt u terecht op de websites

Gedenklantaarn in glas en lood

Een lichtje symboliseert een leven, een herinnering en een warmte die nooit dooft. Speciaal voor uw overleden dierbare kunt u een persoonlijke lantaren laten maken. Het raam wordt gemaakt van handwerk glas-in-lood. Indien gewenst kan een portret, tekst of een afbeelding met de hand op het glas gebrandschilderd worden. Ook kan een beetje as in de verf gemengd worden.

Insieme Asbeelden

Insiem is het Italiaanse woord voor: bijeen, ineen samen en erbij. Er is een procedé waar de as van de overledene wordt gebruikt voor het gieten van een beeld of een voorwerp. Dit kan dienen als herinnering aan de overledene. Met 2,5 kg as kan het beeld 50 tot 80 cm. hoog worden. Het beeld is weerbestendig en voorzien van een unieke code (dit tegen diefstal). Een dergelijk kunstwerk zet men makkelijker in de woonkamer dan een urn. Het is minder beladen.

Zielsgeschenken

Een zielsgeschenk is een geschenk voor iemand die meer nodig heeft om te rouwen dan de gebruikelijke sieraden of objecten. Men kan een keuze maken uit objecten die passen bij de persoon met het verdriet.

GedenkGeschenk

Het gedenkgeschenk wordt door de overledene zelf samengesteld. Om de vele herinneringen vast te houden kan men het gedenkgeschenk samenstellen van gesprekken, foto's, brieven en dergelijke. Een aantal vraaggesprekken wordt met de betrokkene gevoerd en er kunnen professionele foto's worden gemaakt. Uit al deze zaken stelt men het GedenkGeschenk samen hetgeen kan bijdragen aan een goede rouwverwerking.

Smartlap

Van de kleding van de overledene kan de smartlap worden samengesteld. Het kan in de vorm van een kussen, deken, hart of een Frans boerenschort. Kleding heeft een emotionele waarde en een smartlap kan veel troost bieden aan de nabestaanden.

Herinneringen via een QR-code

Met een QR-code kunnen de herinneringen en het afscheid van de dierbare op een nieuwe, moderne manier worden opgehaald. Er wordt een persoonlijke pagina gemaakt met tekst en foto’s die met behulp van een QR-code op een pc, smarpfone of tablet kan worden bekeken.

Voetafdrukje

Naast de vingerafdruk kan een voetafdruk worden gemaakt voor een herinneringssieraad. Door hiervoor een herkenbaar fragment van het voetje te gebruiken krijgt men een heel persoonlijk herinneringssieraad. Deze zijn verkrijgbaar in goud en zilver en in verschillende maten.

For ever Lasting Memory Box Memorial

De Memory Box is een unieke manier om dierbaren thuis te gedenken. Er is plaats voor persoonlijke herinneringen en ruimte voor de as. Er kan een digitale screenpresentatie in geplaatst worden en als de box gesloten is, is het een waar kunstobject in huis.

Gedenkobject van hout en touw

Woodenrope is een samenvoeging van wood (hout) en rope (touw). Deze twee natuurlijke materialen zijn de basis van de creaties.

sierraad pootje