Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Thuis gedenken

Een gedenkplek thuis geeft een tastbare herinnering aan een geliefde of naaste. Een gedenkplek voor nabestaanden als tastbare herinnering. De as kan, op afspraak met het crematorium, opgehaald worden en thuis geplaatst worden in een sierurn of in een gedenkteken. Dit kan zowel binnen als buiten. Buiten moet de urn bestand zijn tegen de verschillende weersinvloeden. De nabestaanden kunnen ook besluiten de as te verdelen over meerdere mini-urnen of gedenktekens.

Laat een gedenkplek een onderdeel van uw woonomgeving worden. Er zijn mooie ontwerpen die uw tuin verrijken, een mooi kunstvoorwerp met een heel speciale herinnering voor uw nabestaanden. U kunt ook een eigen ontwerp laten uitwerken. Wat dacht u van een mooie waterornament met in het hart een mogelijkheid van asopslag.

Natuursteenvakbedrijven bieden u allerlei mogelijkheden op het gebied van urnengraven en sierurnen. Zij hebben vaak uitgebreide toonzalen en overzichtelijke websites met voorbeelden. U kunt het beste naar binnen lopen, zij zullen u dan uitgebreid en eerlijk adviseren over de mogelijkheden. Ook is het mogelijk een monument te laten ontwerpen door een kunstenaar of zelf een eigen ontwerp te maken. Een deel van de as kan verwerkt worden in een glasobject of natuurstenen gedenkteken. Laat u goed voorlichten door de vakman van een natuursteenvakbedrijf.