Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Thuis gedenken

De as kan, op afspraak met het crematorium, opgehaald worden en thuis geplaatst worden in een sierurn, gedenkteken of een urnengraf. Dit kan zowel binnen als buiten. Buiten moet de urn dan bestand zijn tegen de verschillende weersinvloeden. De nabestaanden kunnen ook besluiten de as te verdelen over meerdere mini-urnen of gedenktekens.

Urnengraf 

Als u ervoor kiest om na de crematie een gedenkplek te hebben waar u naar toe kunt gaan dan is een urnen graf een tastbare herinnering en daardoor een bijzondere mogelijkheid. Wanneer u voor een urnengraf kiest, kiest u voor een mooie en bijzondere persoonlijke invulling van een gedenkplek. Een urnen graf is ook geschikt voor het plaatsen in uw tuin of op de begraafplaats. Een urnengraf biedt u de oplossing voor het bijzetten en begraven van maximaal 4 urnen of 4 asbussen. U heeft dus de mogelijkheid om meerdere familieleden weer bij elkaar te brengen in uw eigen tuin of op een andere locatie. 

Het urnengraf is weersbestendig en zwaar genoeg om de druk van het grondwater te weerstaan. Het is een mooie combinatie van begraven en cremeren. U kunt het desgewenst afwerken met een speciale natuursteenplaat met tekst en inscriptie. Om nog meer een persoonlijke uitstraling mee te geven aan een gedenkplek kunt u door het bijplaatsen van een klein gedenkmonument een heel bijzonder tastbare herinnering maken.

Sierurn

Een sierurn kun je in diverse vormen en maten krijgen en gemaakt van verschillende materialen. Natuursteen, glas, messing, koper en rvs. Wanneer u een sierurn voor buiten wilt aanschaffen dan dient deze wel geschikt te zijn voor de weersinvloeden.Wij houden u graag op de hoogte

Als u dat wilt sturen wij u het laatste nieuws en publicaties per e-mail.