Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Soorten graven

Er zijn verschillende soorten graven. Met een eigen graf, ook wel huurgraf genoemd, heeft u zelf de keus wie er in het graf komen te liggen. Meestal zijn dit twee of drie personen. De huurperiode is doorgaans 20 jaar, met de mogelijkheid dit later te verlengen. Andere perioden van 25, 30, 40 of meer jaren komen ook vaak voor. Op al deze monumenten zijn eigentijdse gedenktekens mogelijk van eigen ontwerp tot standaard uitvoeringen. Laat u hiervoor goed voorlichten door de natuursteenvakbedrijven bij u in de buurt.

Algemeen graf

In een algemeen graf liggen drie of vier personen bij elkaar, die geen familie van elkaar hoeven te zijn, bij elkaar. Tussen de overledenen zit een laag zand van ongeveer 50 centimeter. Ze worden begraven op volgorde van overlijden. Na 10 jaar kan het graf worden geruimd. Slechts weinig mensen zijn hiervan op de hoogte.

Familie graf

In een familie (particulier) graf (eigen graf) worden meerdere familieleden begraven, meestal twee tot vier personen. De rechthebbende bepaalt wie er in het graf komen te liggen. De grafkelder van Oranje-Nassau in de Nieuwe Kerk in Delft is het bekendste familiegraf.

Kindergraf

Een gedenkteken voor een kind moet licht zijn, kleurrijk en speels. Glas en natuursteen lenen zich uitstekend voor het vervaardigen van een gedenkteken met die eigenschappen. Een glazen of natuurstenen gedenkteken is duurzaam en niet kwetsbaar voor zon, wind, regen, vorst en sneeuw. Bovendien kunnen glazen en natuurstenen gedenktekens gecombineerd worden met andere materialen zoals natuursteen, rvs, cortenstaal en lood. Er kunnen handgeschreven teksten, tekeningen en foto's in verwerkt worden. Maar natuurlijk ook de normale teksten kunnen worden toegepast. Dit alles in diverse kleuren en vormen. Kindergraven kunnen net als normale graven in verschillende vormen gemaakt worden. Het bijplaatsen van kleine speelse elementen die een extra persoonlijk karakter geven worden vaak toegepast.

Wij houden u graag op de hoogte

Als u dat wilt sturen wij u het laatste nieuws en publicaties per e-mail.