Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Persoonlijke inbreng

Tegenwoordig worden er minder mensen begraven, maar ook bij begraven geldt dat uw persoonlijke voorkeur en wensen verwerkt kunnen worden in een mooi grafmonument.

Persoonlijke invulling gedenkteken

Tegenwoordig wordt net als bij urn graven steeds vaker op een persoonlijke manier invulling gegeven aan een gedenkteken op een gedenkplek. Dat kan in een moderne vorm of met een symbolische uiting. Een variant van natuursteen met glas is een voorbeeld dat steeds meer voorkomt. Ook bij grote grafmonumenten zijn gedenktekens van glas, natuursteen, cortenstaal, rvs, brons of lood mogelijk. Loop eens binnen in een van de toonzalen van de natuursteenvakbedrijven.

Eigen ontwerp

U kunt het grafmonument zelf ontwerpen en samenstellen. Tekeningen, foto's en teksten zelf maken die in of op het gedenkteken verwerkt worden. Ook fotoverwerking op het gedenkmonument is mogelijk. De natuursteenvakbedrijven ontwerpen, vervaardigen, restaureren en plaatsen gedenktekens op maat. Iedere grafsteen in glas, natuursteen, cortenstaal, rvs, brons en lood is uniek. Zij verzorgen de vergunningsaanvraag bij de betreffende begraafplaats of gemeente en regelen de verzekering.

Natuursteenvakbedrijven die lid zijn van de brancheorganisatie ABN Natuursteen beschikken over vakmensen die alles over natuursteen, de vele gebruiksmogelijkheden ervan en het onderhoud van het materiaal weten. Zij adviseren u bij uw ontwerpen, het vervaardigen, het restaureren, het plaatsen en het onderhouden van gedenktekens. Maar verwerken ook de vergunningsaanvraag bij de betreffende begraafplaats of gemeente en regelen de verzekering.

Wij houden u graag op de hoogte

Als u dat wilt sturen wij u het laatste nieuws en publicaties per e-mail.