Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Diensten van natuursteenvakbedrijven.

Het juiste gedenkteken kiezen voor uw dierbare is vaak erg moeilijk. De natuursteen vakspecialisten zijn zeer ervaren in het ontwerpen van grafmonumenten en urnengraven. Zij willen u dan ook vakkundig adviseren in de te nemen stappen en het kunnen maken van de juiste keuzes. Om u te helpen bij het uitzoeken van een gedenkteken of grafsteen, leest u hieronder hoe dit in zijn werk gaat.

Oriënteren

Via de website van de natuursteenvakbedrijven, de opgenomen bedrijfsprofielen en informatie op deze site kunt u zich oriënteren op de mogelijkheden van grafmonumenten, urnengraven of gedenktekens. Daarnaast kunt u via internet veel ideeën opdoen. Door een eerste oriëntatie krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden en keuzes.

Een eerste bezoek

U vind een natuursteenvakbedrijf in het bedrijvenoverzicht op deze site. Kijk of er één in uw directe omgeving is en maak een afspraak. In de prachtig ingerichte toonzalen en modeltuinen krijgt u een juist beeld van de verschillende grafmonumenten, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires. U kunt zich in uw eigen taal en cultuur verder oriënteren en laten voorlichten over de mogelijkheden die er zijn. Omdat de natuursteenvakbedrijven in uw omgeving werkzaam zijn, zijn zij zeer goed op de hoogte van de regelgeving en inrichting op iedere begraafplaats. Dit is namelijk zeer belangrijk voor het ontwerp en de afmetingen van het uiteindelijke monument. 

Het samenstellen van het monument

De specialisten van de natuursteenvakbedrijven adviseren u graag bij het samenstellen van uw persoonlijke grafmonument. Zij kijken samen met u welke mogelijkheden er zijn en welke materialen hiervoor gebruikt kunnen worden. Van ieder monument'wordt een tekening gemaakt. Zo krijgt u van te voren een goed beeld van het te maken monument. Bij het ontwerpen wordt de duurzaamheid en de constructie van het monument nauwlettend in de gaten gehouden. Het monument moet namelijk vele jaren weer en wind trotseren, zonder dat dit afbreuk doet aan het uiterlijk.

Juiste prijzen

Wanneer het grafmonument naar uw wensen is samengesteld, wordt een prijs geven. Deze prijs is vaak inclusief de tekst, alle materialen, betonfundatie, vergunningsaanvraag en de plaatsing van het monument door vakmensen. Omdat er geen andere kosten meer bijkomen, weet u precies wat u voor het monument moet betalen. 

Het maken van het monument

De vakmensen van de vakbedrijven beheersen alle technieken die nodig zijn om een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig monument te kunnen maken. Door diverse specialisaties kunnen de natuursteenbedrijven ieder materiaal bewerken en verwerken en de kwaliteit garanderen. 

Natuursteenbedrijven die lid zijn van de branchevereniging Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven voeren de ABN Natuursteengarantie.  Hiermee onderstrepen deze ondernemers dat zij kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan. Gaat er onverhoopt toch iets mis, dan zal de ondernemer dat in goed overleg met de consument als regel weten op te lossen. En lukt dat niet dan kan het geschil op een eenvoudige, snelle en goedkope manier door de Geschillencommissie Natuursteen worden opgelost met een bindende uitspraak voor beide partijen.

Abn Garantielogo

De belettering

Naast het ontwerp en de keuze van de materialen, is het opschrift dat op het monument komt misschien wel het belangrijkste. Het geeft het monument namelijk haar eigen identiteit en maakt het gedenkteken pas echt persoonlijk. Dit wordt maar al te vaak onderschat. Daarom wordt door de natuursteenvakbedrijven hier extra aandacht aangegeven. Er zijn enorm veel mogelijkheden waarop een opschrift op het gedenkteken gezet kan worden. In de toonzalen ziet u vaak de verschillen in lettertypes, technieken en materialen die er zijn. Wanneer ook hier een keuze in gemaakt is, ontvangt u vaak een digitale tekstopmaak van het opschrift, zodat u precies kunt zien hoe de belettering er uiteindelijk uit zal zien.

Plaatsing van het monument

Het juist en duurzaam plaatsen van een grafmonument is van groot belang. Het monument moet op de juiste hoogte en op afwatering gesteld worden. De natuursteenvakbedrijven werken meestal met eigen vaklieden en materiaal bij het plaatsen van een monument. Om verzakking - voor zover mogelijk - te voorkomen worden standaard stiepen (fundatiepalen) onder het monument geplaatst als dit is toegestaan op een begraafplaats. 

Onderhoud van graf of steen

De natuursteen vakbedrijven kunnen u bij de volgende servicewerkzaamheden van dienst zijn:

- Inschilderen van de gestraalde belettering
- Rechtzetten van grafstenen
- Voeg, lijm en kitwerk
- Verwijderen bestaand grafmonument
- Bijzetten tweede tekst- Aanpassen van een bestaand grafmonument
- Vervangen van grind of split
- Restauratie en reparatie
- Reiniging van grafmonumenten
- Onderhoudsovereenkomst

Laat u deskundig adviseren door uw Natuursteenvakbedrijf bij u in de omgeving. Zij zullen u graag alle mogelijkheden uitleggen zodat u de juiste keuzes weet te maken. Het zelf vooraf inregelen van uw wensen helpt de nabestaanden ook om het verdriet goed te verwerken. Kies voor een Natuursteenvakbedrijf met een Natuursteengarantie van de Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven.