Gedenkplekken.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

 

ABN Natuursteengarantie

Wie in de situatie komt dat er een gedenkteken moet worden uitgezocht, vertrouwt op kwaliteit. Een gedenkteken is immers bedoeld als blijvende herinnering aan een dierbare. Natuursteen is duurzaam en zorgt voor een waardige, tijdloze uitstraling. Natuursteenbedrijven die de ABN Natuursteengarantie voeren staan garant voor de kwaliteit van hun product. Daarnaast onderscheiden ze zich door hun vakmanschap en het deskundige advies.  

Een uniek gedenkteken in natuursteen

Natuursteen is er in vele varianten. De populairste soorten zijn marmer, kalksteen, graniet, leisteen en kwartsiet. Stuk voor stuk zijn het unieke soorten. Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor gedenktekens. Een natuursteenbedrijf met ABN Natuursteengarantie kan u alles vertellen over de voordelen en toepassingen van natuursteen. 

Natuursteen verdient een ABN Natuursteengarantie

Natuursteen is een mooi product; het verdíent een ABN Natuursteengarantie. De Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven (ABN Natuursteen) heeft daarom voor haar aangesloten bedrijven de ABN Natuursteengarantie geintroduceerd. De consument is de laatste jaren steeds (terecht) kritischer geworden. De natuursteenbedrijven die zijn aangesloten bij de ABN realiseren zich, dat de consument een goede kwaliteit van het (natuursteen) product en de dienstverlening verlangt.

Hiervoor zijn dus tweezijdige Algemene Voorwaarden opgesteld tussen de ABN (lidbedrijven) en de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Consumenten die zaken doen met de leden van de ABN , weten zich verzekerd van eerlijke en duidelijke algemene voorwaarden.

Met ingang van 1 januari 2014 is de Geschillencommissie Natuursteen voor consumenten ondergebracht bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken in Den Haag.

Deze commissie kan alle geschillen behandelen over transacties tussen consumenten en natuursteenbedrijven gesloten op of na 1 januari 2014. Hierbij valt te denken aan een vloer die gaat scheuren, een aanrechtblad dat vlekken vertoont of een grafmonument dat niet volgens hetgeen overeengekomen is, is geleverd en geplaatst.

De ondernemer moet zijn aangesloten bij de Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven (ABN) voor de behandeling van geschillen.

Hiermee onderstrepen deze ondernemers dat zij kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan. Gaat er onverhoopt toch iets mis, dan zal de ondernemer dat in goed overleg met de consument als regel weten op te lossen. En lukt dat niet dan kan het geschil op een eenvoudige, snelle en goedkope manier door de Geschillencommissie Natuursteen worden opgelost met een bindende uitspraak voor beide partijen.  

Een betrokken partner met persoonlijk advies

Natuursteen is niet zomaar een product. Gedenktekens van natuursteen komen op verschillende manieren prachtig tot hun recht. De natuursteenvakbedrijven geven u persoonlijk advies en kunnen uw wensen voor u vertalen in de uitgekozen steen. Zij hebben een uitgebreide kennis van en feeling met het product. Hun liefde voor het vak maakt dat ze een betrokken partner voor u zijn. Daarbij nemen ze de tijd voor u; u kunt zich in de showroom of thuis rustig oriënteren.

Betrouwbaarheid in tijden van verlies

Naast vakmanschap hebben bedrijven met de ABN Natuursteengarantie betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. In tijden van verlies is het voor u een hele zorg minder als u weet dat de zaken op een betrouwbare wijze verlopen. Van advies bij de keuze van een gedenkteken tot de productie, montage en het onderhoud ervan.   

Ontzorgen ook na de rouwperiode

U kunt bij natuursteenvakbedrijven terecht voor het afhalen van uw gedenksteen. Zij bieden u de mogelijkheid tot zorgeloos onderhoud van de gedenkplek. Vraag naar de mogelijkheden die Natuursteenbedrijven u hiervoor kunnen bieden.